top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafımuRat yıLmaZ

Luz | iHouse

Bu proje, bize Montevideo'nun tarihi Carrasco semtinde bulunan geleneksel bir mülkü yenileme ve onu aileleri için kalıcı bir konut haline getirme zorluğunu sunan müşterilerimizden stüdyomuza özel bir komisyon olarak geldi. Evler ve binalar için prefabrik modüler yapılara odaklanmamıza rağmen her zaman yeni zorluklara açığız. Bu nedenle alışılagelmişin dışına çıkan bu öneri, aşina olduğumuz ancak bir süredir üzerinde çalışmadığımız bir alanla, geleneksel şantiye inşaatıyla bir kez daha ilgilenmek gibi zorlu bir görevle bizi büyüledi.

Gereksinimler açıktı: Dört yatak odası, bir ofis, bir spor salonu ve bir oyun odası içeren tek katlı bir konut geliştirmek. Yatak odası alanını sosyal alandan bağımsız olarak çalışabilecek bir kanatta barındırmanın yanı sıra, tasarımda camlı alanlardan ödün vermeden dış mekandan maksimum mahremiyetin korunmasına öncelik verilmesi gerekiyordu. Tasarım sürecinde kapsamlı ev güvenliği de dikkate alındı.

Bu öncüller göz önünde bulundurularak, içinde yer aldığı bahçe benzeri mahallede hakim olan modern mülkü yeniden yaratmayı amaçlayan tasarımın temeli atıldı. Arsa, kuzeye bakan ön cephesi ile 1036 m²'lik bir alana yayılıyor ve farklı mimariye sahip mevcut yapılarla çevrili. stiller.

Rezidans, mahremiyet derecesini belirleyen iki şeritten oluşan araziden en iyi şekilde yararlanıyor. Birincisi mülkün uzunluğu boyunca batı sınırına doğru uzanıyor ve yatak odaları ve banyolar gibi tüm özel alanları barındırıyor.

Diğer şerit ise aynı zamanda giriş görevi gören sosyal alanları birbirine bağlıyor. Bir dizi teras ve tavan penceresi, geniş sosyal alanı doğal ışıkla aydınlatırken, dış mekan ve doğa ile güçlü bir bağlantı kuruyor. Arka tarafta, camla kaplı geniş bir barbekü alanı, spor salonu ve oyun odasını barındırıyor ve ayrıca açık hava etkinlikleri için destek görevi görüyor.

Resmi olarak konut, aralarında geçirgen bir tabakayı çevreleyen iki betonarme levhadan oluşuyor ve deliklerin boyutları arkalarındaki işleve göre değişiyor. Bu gizlilik derecesi başka araçlara olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Sağlam ve asil malzemeler, konuta sağlam ve güvenli bir görünüm kazandırırken, dış bakım ihtiyacını da en aza indiriyor.

İçerideki minimalist tasarım, bu 250 m²'lik evi davetkar bir eve dönüştürüyor. Cilalı monolitik zeminler mahalledeki klasik mülklere saygı duruşunda bulunurken, gri ve beyaz tonlarındaki ahşap işleri ve mobilyalar iç mekanı modernize ederek klasik ve çağdaşın bir karışımını yaratıyor. Tarih, modernliğin hızlı temposuyla mükemmel bir uyum içinde bir arada var olur ve sonuçta ferah ama rahat bir konut ortaya çıkar.


BaÅŸ Mimarlar: Marcelo Mederos, Andres Garcia
Mimarlar: Agustín Sica, Luciana Cano

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page